Kārtošana:
Skatīt vienlaicīgi:
  • Kontinenti
    0
  • PAGATAVOŠANAS METODE
    0
    0
    0
    0
    0
    0
  • GRAUZDĒŠANA
    0

Espresso kafijas maisījumi

Filtrēt
Kārtošana:
Rāda no 1 līdz 6 kopā 6 (Kopā lapu - 1)

Espresso kafijas maisījumi

Tirgū ir pieejams plašs espresso kafijas maisījumu klāsts, tāpēc var būt grūti izvēlēties sev piemērotāko. Šajā bloga ierakstā mēs aplūkosim dažus dažādus espresso kafijas maisījumu veidus un palīdzēsim jums noteikt, kurš no tiem ir jums piemērotākais.

Espresso kafijas maisījumi parasti tiek gatavoti no Arabica un Robusta kafijas pupiņu maisījuma. Arabica pupiņas ir pazīstamas ar savu saldumu un maigo garšu, savukārt Robusta pupiņas ir pazīstamas ar spēcīgu garšu un augstu kofeīna saturu. Arabica un Robusta pupiņu attiecība espresso kafijas maisījumā nosaka iegūtās kafijas garšu un kofeīna saturu.

Ir trīs galvenie espresso kafijas maisījumu veidi:

  1. Vieglas grauzdēšanas veidi
  2. Vidēji grauzdēta kafija
  3. Tumši grauzdēti

Gaiši grauzdēti grauzdiņi ir gaiši brūnā krāsā un ar maigu garšu. Tos parasti gatavo, izmantojot lielāku Arabica un Robusta pupiņu attiecību. Vidēji grauzdētām pupiņām ir vidēji brūna krāsa un līdzsvarota garša. Tos parasti gatavo no vienādām Arabica un Robusta pupiņu attiecībām. Tumši grauzdētām pupiņām ir tumši brūna krāsa un izteikta garša. Parasti tos gatavo, izmantojot lielāku Robusta un Arabica pupiņu attiecību.

Jūsu izvēlētais espresso kafijas maisījuma veids jāizvēlas, ņemot vērā jūsu personīgās vēlmes. Ja dodat priekšroku saldākai kafijai ar vieglāku garšu, tad jums jāizvēlas viegli grauzdētas espresso kafijas maisījums. Ja dodat priekšroku drosmīgākai, sātīgākai kafijai, tad jums jāizvēlas tumši grauzdētas espresso kafijas maisījums.

Tas var apgrūtināt jums piemērotāko espresso kafijas maisījumu izvēli. Šajā bloga ierakstā mēs izpētījām dažus no dažādajiem espresso kafijas maisījumu veidiem un palīdzējām jums noteikt, kurš no tiem ir jums piemērotākais, ņemot vērā jūsu personīgās vēlmes.

Labākās espresso kafijas

Daudz cilvēku domā, ka espresso pagatavošanai var izmantot jebkuras kafijas pupiņas. Tomēr tas nevarētu būt tālāk no patiesības. Dažādas kafijas pupiņas rada dažādas garšas, un dažas no tām ir vairāk piemērotas espresso pagatavošanai nekā citas. Šajā bloga ierakstā mēs aplūkosim trīs labākās kafijas pupiņas espresso pagatavošanai.

1. Kenijas AA kafijas pupiņas

Kenijas AA kafijas pupiņas ir vienas no populārākajām tirgū. Tās tiek audzētas lielā augstumā, tāpēc kafijas pupiņas ir blīvas un cietas. Tā rezultātā tiek iegūta kafija ar spēcīgu garšu, kas ir ideāli piemērota espresso pagatavošanai. Ja meklējat bagātīgu un spēcīgu espresso kafiju, tad Kenijas AA kafijas pupiņas noteikti ir īstā izvēle.

2. Etiopijas Yirgacheffe kafijas pupiņas

Etiopijas Yirgacheffe kafijas pupiņas arī tiek audzētas lielā augstumā. Tomēr tās ir vieglākas nekā Kenijas AA šķirnes pupiņas, tāpēc to garša nav tik intensīva. Ja vēlaties espresso ar maigu garšu, Etiopijas Yirgacheffe kafijas pupiņas ir lieliska izvēle.

3. Brazīlijas Santos kafijas pupiņas

Brazīlijas Santos kafijas pupiņas ir vēl viena lieliska izvēle espresso. Tām ir bagātīga un šokolādes garša, kas noteikti iepriecinās ikvienu kofeīna cienītāju. Ja vēlaties espresso ar šokolādes piegaršu, tad Brazil Santos kafijas pupiņas noteikti ir īstais variants.

Lūk, trīs labākās espresso kafijas! Tagad atliek tikai izvēlēties savu iecienītāko un ķerties pie pagatavošanas.