Runā kā barista

barista

Barista  - kafijas aparāta operators, kas ir ieguvis zināšanas un pieredzi kafijas pagatavošanas mākslā .
Coffee Americano– espresso , atšķaidīts ar karstu vārītu ūdeni, parasti viena espresso deva un līdz 200 ml. ūdens.
Coffee Lait – kafijas dzēriens kas sastāv no ½ daļas filtrētas kafijas un ½ daļas saputota ar tvaiku piena.
Coffee Latte – espresso ar saputotu tvaiku, pienu un plānu kārtu saputotām piena putām virsū.
Coffee Mocha – espresso sajaukta ar šokolādi un saputota ar tvaiku piena un saputota saldā krējuma virsū.
Cappucino – espresso ar saputotām piena putām virsū., parasti 1 daļa espresso un 2 daļas piena putas.
Crema – sarkanīgi brūna kārtiņa kafijas putu virsū un labi pagatavots espresso.
Doppio – divas devas espresso vienā tasē.
Dry Cappucino – kappučino , tikai ar piena putām bez sakulta piena.
Espresso – viena deva , no 7 līdz 9 gramiem kafijas uz 30 ml. ūdens un ekstrakcijas ilgumu 25 sek.
Espresso Mocchiato – espresso „ atzīmēts” ar nelielu daudzumu piena putu , sakultu ar tvaiku.
Lungo – viena deva espresso un 50 ml. ūdens
Portafilter – rokas ierīce ar režģi priekš kafijas ekstrakcijas, kura tiek pielietota espresso mašīnas grupā.
Ristretto – viena deva espresso un ekstrakcijas ilgums no 15 līdz 20 sek.
Skinny – dzēriens kura pamatā ir espresso ar attaukotu pienu.
Tamping – kafijas tabletes sablīvēšana ar tamperu portafiltrā ar piepūli 15 kg pareizai ekstrakcijai.
With Legs – kafijas dzēriens līdzi ņemšanai.