+371 6726 3333 / +371 67COFFEE
Espresso

Tas ir kafijas dzēriens, kas tiek sagatavots, ūdenim spiediena rezultātā caurtekot caur filtru, piepildītu ar maltu kafiju. Klasisks espresso - 30 ml kafijas dzēriena, kas iztek 25 sekunžu laikā. Tas ir ātrākais kafijas pagatavošanas veids.
Pagatavošana:
- ieberiet 8-10 gramus svaigi maltas kafijas filtrā.
- rūpīgi ar roku izlīdziniet.
- Iimantojot presi, nopresējiet ar noslodzi 10 - 15 kg tā, lai maltā kafija izskatās pēc blīvas, vienmērīgas tabletes.
- caur šo izveidoto tableti tiek laists 90 - 95°C karsts ūdens.
- kafijas malums, doza un presēšanas stiprums tiek regulēts tā, lai espresso ( 30 ml) iztecētu 25 sekunžu laikā.
- noteikti izmantojiet iepriekš uzsildītas tasītes.
Mēs baudām espresso, lai gūtu patīkamu pēcgaršu, nepievienojot ne cukuru, ne pienu. Jo kvalitatīvāka kafija, jo patīkamāka un ilgāka ir pēcgarša.